2014-06 IJsland

IJsland

Van 28 juni tot en met 6 juli 2014 heb ik onder de bezielende leiding van fotograaf en fotografie docent Madelon Dielen en nog een zevental andere fotografie malloten een avontuurlijke 9-daagse fotoreis naar het fotogenieke IJsland gemaakt! Een eiland met een bijna buitenaardse schoonheid en een adembenemende flora en fauna.

Woestijnvlaktes van lava, stomende geisers, ronddrijvende ijsschotsen in een lagune en het overdonderd geweld van watervallen. Op deze avontuurlijke foto-rondreis hebben we de meest spectaculaire en fotogenieke aspecten van IJsland gezien. Tijdens deze reis verplaatsten wij ons met een 4-wheeldrive busje door het vulkanische landschap, waarbij we af en toe een rivier moesten doorkruisen. We reden langs de voet van de Hekla vulkaan en de Myrdalsjökull gletsjer, volgden de magnifieke route via Landmannalaugar naar de immense gletjer Vatnajökull en namen de jeeptrack naar de Lakagígar kloof.

Het weer was op zijn IJslands; van alles wat dus. De eerste 1,5 dag mooi weer, daarna 3 dagen stromende regen, nog een paar dagen prut weer en de laatste dag was het weer mooi. Gelukkig was het op de belangrijkste momenten (gletsjer en valei wandeling) wel droog.

Al met al een prachtige reis die heel wat fotomateriaal opgeleverd heeft.


© 2017 Todaysphotography